NRK på besøk i Saggrenda

I februar var NRK innom oss for å lage reportasje om samarbeidet mellom Kongsberg kommune og Kongsberg videregående skole.

Uteareal på Saggrenda - Klikk for stort bildeSaggrenda Frøydis Almeli

Skolen har utstrakt samarbeid med kommuner og næringsliv. Dette samarbeidet er svært viktig for å bringe våre elever videre fra skole til arbeid. På bakgrunn av foreldreinvolvering, ble det etablert ett samarbeid mellom oss og Kongsberg kommune, for å gi alle syvendeklassinger i Kongsberg kommune ett møte med byggfag. Elevene forbereder arbeidet gjennom flere fag.

I matematikk skal de både regne vinkler, lengder og masser. I norsk og samfunnsfag er det både skriving og salgsarbeid som skal gjøres etter at hundehuset er ferdig bygd. Denne praktiske tilnærmingen passer mange elever godt og de er iherdige i arbeidet. Vi takker alle våre samarbeidspartnere for innsatsen og velviljen.

NRK var innom oss for å lage reportasje om samarbeidet. Prosjektet driftes av Eirik Winsents og Kåre Urdal fra Naturskolen. Tre elever fra VG2 byggteknikk er med som assistent lærere. Lærerassistenter denne gangen var Martin Lie Viken, Emma Myhra og Sondre Stengrimsen Råmunddal fra VG2 byggteknikk.